im d0ing dis:::

  • freelance scriptwriter
  • pr0ducti0n c0nsultancy
  • production manager
  • event management
  • wardrobefor shooting
  • lyrics
  • researcher

YuHuUuU

WELCOME....hye dude...meh masuk n kiter same2 k0ngsi suke duke kiter...ngee...btw...dis is da place which i want t0 write b0ut my life...wut i feel...wut i want n my c0mments b0ut wut i've heard...saw o everythinglaaa.....hahahah...;p

me n ma self

My photo
im n0t a perfect pers0n...just a cute n n0tty gurl wh0 reli2 l0ve my family n my cl0se fwen...ngee~

Friday, December 25, 2009

busan aku dengan manusia....

penat dengan hidup yang penuh dengan pura2 nie...ade yang berpure2 dan menggunakan kebaikan muka untuk membuatkan org mengatakan die baik walaupun dalam hakikat sebenarnya dia adalah manusia yang paling tidak patut dikatakan baik....penat nak melayan sikap dan perbuatan keji die!!!erghhh....ade juga manusia yang menggunakan kelemahan orang laen untuk kebaikan diri mereka....dan ada juga manusia yang snang2 melemparkan kata-kata hina dan kejian pada orang lain...perlukah mereka dipandang mulia just bc0z of pe0ple look they like a innocent pers0n???hahahhaa....wut a fucking ann0ying!!!!hurmmm...sumtimes we feel like we d0ne sumthing better n we r da perfect pers0n in dis w0rld...but da reality u r zer0!!!ingatlah apa yang ada pada kamu sekarang ini adalah pemberian DIA...jangan terlalu eg0 dan takbur kerana DIA boleh mengambilnya pada bila2 masa...life is 0nce...s0 just nj0ying it and berikan rase dan perasaan juga pada orang lain...kerana mereka juga punya hati dan perasaan...
:D

Wednesday, December 23, 2009

sepi dan sendiri aku benci!

"rasa kosong itu menjengah bila hati kesepian. Rasa kosong bila tiada teman berbicara.Rasa kosong bila hati yang satu itu belum terisi. Melihat orang lain yang bergembira membuatkan hati bergundah gulana"....

angin malam menampar2 wajah dan badanku saat ini...aduhhh....pelbagai perasaan wujud sekarang ini sehinggakan kesejukkan angin malam langsung tidak aku hiraukan....ntah...mungkin dengan keadaaan aku sendiri sekarang yang tiada punya ap2 perasaan...erghhh....benci dengan perasaan ini...perasaan...t0l0ng pergi jauh dari saya...t0l0ng...hurmm...saat ini aku hanya mahukan seseorang yang aku sayangi ada disisi ini memeluk dan mendengar segala luahan hati ini...aduhhh...aku x berdaya nak melawn perasaan aku sendiri...sendiri dan sunyi membuatkan aku terlalu derita sehingga aku benci dengan diri ini sendiiri...aku sendiri telah dan hampir penat berpura-pura kuat dan memberikan senyuman penuh kemanisan pada semua....aku kuat pada luaran...namun dalaman aku???TUHAN sahaja yang tahu betapa luluh hati ini...mungkin kehidupan sebelum ini aku terlalu bergantung pada seorang insan lelaki yg terlalu aku sayangi...sehingga membuatkan aku lumpuh sepenuhnya apabila cinta yang dibina hancur dan berkecai ditengah jalan!sumpah...aku tidak boleh berdikari sendiri...sakit dan peritnya derita ini...namun...kesepian dan keseorangan ini bukanlah tandanya aku percuma untuk dipancing dengan ajak-ajakkan seks mahupun nafsu kamu wahai kaum-kaum lelaki!!!ingat...aku bukannya call gurl mahupun pelacur dan perempuan murahan seperti yang kamu semua inginkan!!!aku masih punya maruah untuk dipertahankan...ramai rakan-rakan sarankan aku untuk keluar bergembia...tapi untuk apa???aku akan sakit bila lihat kapel2 jalan berpelukkan dan berpegangan tangan....sakit dan terus sakit apabila melihat diri seorang dan dipinggirkan....ada juga menyarankan aku agar mencari pengganti...GUYS...thanx atas concern kamu semua...tapi saya TIDAK BOLEH MENERIMA MANA-MANA LELAKI BUAT MASA SEKARANG DAN HANYA DIA SAHAJA AKAN KEKAL BERADA DI DALAM HATI INI SAMPAI BILA-BILA...DAN...ANDAIKATA AKU PUNYA SESEORANG YANG ISTIMEWA NANTI...DIA TETAP AKAN BERADA DI CARTA TERATAS DI HATI AKU INI...SESUNGGUHNYA AKU TERLALU MENYANYANGI DIRINYA....LABIH DARI AKU MENYAYANGI DIRIKU SENDIRI....AGAK SUKAR UNTUK AKU MENYANYANGI LELAKI LAIN SEBAGAIMANA AKU MENYANYANGI LELAKI ITU...

Thursday, December 17, 2009

hurmmm...:()

salam....well thanx pada korang yang selalu ada kat belakang aku waktu aku sangat2 perlukan k0rang...thanx sangat2 guys...i l0ve n reli2 appreciate it...btw menulis blog aku ni...perasaan sudah sedikit reda....reda dengan pelbagai masalah yang menghimpit jiwa ini...hurmmm...aku dengan MUHAMMAD dah berbaik dan kami sudah mula berkawan semula...back to basic....like b4!!!biarlahh...past is past...n aku just nak heppi n bahagia je skang ni...biarlah ape org nak kata...but i bellieve in wut ive doing...buruk o baik yg berlaku ada hikmah n ketentuan dari ALLAH...aku terima dengan hati yang terbuka...ya, ALLAH...terima kasih...apa yang kau berikan pada aku kini membuatkan aku semakin kuat dan matang dalam menjalani hidup ini...SYUKUR ALHAMDULILLAH...hurmm...aku kerling ke jam...dah 17 hb dah haa...es0k awal muharram...yeah...tahun baru...s0 aku harap tahun baru ini memberikan aku lebih cahaya dan semangat untuk terus berjaya...tolong aku, YA ALLAH...amin...

Monday, December 14, 2009

new life...new h0pe..new j0urney 0f l0ve!!!hahahah

hurmm....im just back to kl....kl yang membusankan!!!!hahahhaa....btw....percutian berjalan dengan begitu lancar walaupun ade beberapa incident yng membiolkan!!!!hahahhaa...btw, thanx guyss....:D...life must g0 0n....n i believe ALLAH has him own reas0n to mke dis t0 me....huhuhu...hope s0...thanx t0 da all my frens yang selalu doakan untuk kebahagian saya...jangan risau...saya sudah sembuh and dis is my new way to get NEW LIFE...NEW HOPE and NEW JPURNEY OF LOVE!!!!im searching 4 new bf!!!!hahahaha...s.t.u.p.i.d!!!sakit tulang belakang saya masih sama macam biase2....tapi saya tidk mahu igatkan sangat bende itu...it will make me hurt!!!!hahahaha...saya just mahukan kebahagiaan....sakit mahu dibaling jauh2....:D...hurmmm....maybe 0n next week ill g0 f0r an0ther h0liday....dekat utara m'sia....wanna j0in me???hahahha...okayy...just let me kn0w...:D

Wednesday, December 9, 2009

wanita...hati dan perasaan

hurm...tadik saje2 bukan post2 lame n terpandang pada "30 perkara yg lelaki tak tahu pasal wanita!" hurm...bace punya bace air mata aku titis semula...erghhh...air mata...tolonglah jangan mucul lagi...saye benci kamu...saye sudah tidak mahu kamu lagi...tolongla berhenti mengalir dari mata ini...hurm...hari dah 5 hari aku hidup sendiri tanpa org yang aku sayang...memang sakit dan seksa nak lalui hidup ini tapi apa yang boleh aku lakukan???ya ALLAH...dugaan apakah yang sedang aku lalui sekarang ini???maafkan aku...bukan niat dihati ingin menyalagkan takdirMU...namun aku cuma mahukan kepastian...apa yg aku rasakan ini terlalu seksa sehinggakan aku sendiri buntu dan merana...mana hendak aku tanggungkan sakit belakang ini yang menganggu perjalanan hidup ini kembali...sakit derita kehilangan kamu...arghhh, aku dah tak sanggup!!! (paling menyedihkan bila org yg penah aku sayang cakap aku hanya buat2 sakit sebab nak pancing simpati!)...sumpah...aku x main2...ape yg aku rasa n hadap sekarang adalah satu penyeksaan yang aku sendiri benci!!!sumpah...aku x maen2 dengan apa yang jadik...masakan aku nak bermain dengan sakit yang mengancam nyawa aku sendiri????kamu ada akal fikiran...fikir dengan rasional!!!hurm...angin...sampaikan salam rindu aku pada dia...katakan aku terlalu sayangkan die namun aku perlu meneruskan hidup aku...katakan pada die...aku x mahu die lagi dalam hidup aku...die dah aku buang jauh2 macam mana die anggap aku sudah mati!*kamu...kamu jangan risau yee....if doa kamau itu makbul...saye akan mati dalam pembedahan tulang belakang saya nanti...sebab dok cakap 50-50! kamu doalah banyak2 supaya mati cepat!!!hahaha....hurmm...saya tahu saya banyak sakitkan hati kamu...tapi saya terlalu sayangkan kamu dan hanya kamu!!!tapi sekarang saya sedar saya perlu hidup tanpa kamu walaupun ia susah sangat2!!!saya perlu dan saya boleh....TERIMA KASIH PADA KAWAN2 SAYA terutama..WAWA...KAK DY...SHEDA...SARAH...OGGY...AZRAND...SIS WAN...kamu banyak bantu saya untuk senyum kembali!!!thanx a lot...may GOD bless all of u!!!andai kata saya pergi satu hari nanti...hanya satu saya pinta...MAAFKAN SAYA DAN HALALKAN SEMUANYA....


video